PROIECTE YOUTHBANK 2016-2017


PROIECTE YOUTHBANK 2016-2017

In anul scolar 2016-2017 cativa elevi din clasele a IX-a B și a X-a B și a X-a C au obtinut finantare de la YOUTHBANK Fagaras pentru 3 proiecte inedite pentru scoala noastra: „Let’s eat eco!”, „Cultura și civilizatie pentru mic și mare” și „Gallery Art School”.

Proiectul și-a propus să aducă o notă elegantă și artistică spațiului de expoziție al lucrărilor plastice, realizate de către elevi, dorindu-și să pună în valoare desene și picturi care stau ascunse în mapele elevilor talenați. Astfel, cu 2000 lei obtinuti de la Youthbank și cu fonduri proprii, s-au achizitionat rame, sisteme de lumina, simeze pentru 2 pereti ai scolii, acolo undel ucrarile elevilor sunt expuse intr-o expozitie și unde vor fi schimbate periodic! - Gallery Art School

Elevii au gandit proiectul „Let’s eat eco” dorind sa demonstreze colegilor din scoala ca oricine poate creste legume acasa, în balcon, în conditii eco. Ei au cumparat 2 minisere, ghivece, rasadurisipamant; au plantatsemintesi au avutgrija de legume și de plante, pe care le vand, pentru o suma modica, colegilor și profesorilor. Miniserele și ghivecele au fost în curtea scolii, intr-o zona mai ferita de prea mult soare sau vant, pentru a observa mai usor cum cresc și se dezvolta! Proiectul a fost finantat cu suma de 1064 lei.

Membrii Clubului de lectura din scoala, au dorit sa vina în ajutorul colegilor din corpul C (fosta scoala generala 7), elevi cu varste intre 6 și 15 ani, pentru a ii ajuta sa inteleaga diferentele de cultura și civilizatie din tarilemembre Commonwealth, dar nu numai. Cu 1600 lei, au comandat carti, postere și harti, majoritatea în limba engleza și le-au prezentat elevilor. Elevii se pot informa nu doar despre istorie sau geografie, ci și despre sport, animale, muzica, masini, locuri care merita vizitate, sau locuri mai putin cunoscute! Cei mici au fostdeosebit de incantati și fiecare a gasit cel putin o carte care sa ii reprezinte! Cartile vor ramane în biblioteca scolii și vor putea fi imprumutate și folosite în timpul orelor de limba engleza și nu numai!

Eroii Viitorului: Diana Grosu, Victoria Taug, Dan Popescu, Brigitte Dumitru – clasa a X-a B
Clubul de lectura: Andreea Bratu, Otilia Serban, clasa a X-a B, Anisia Lascu, clasa a IX-a B
Gallery Art School: Melissa Vloga, clasa a XI-a C,Anisia Lascu , clasa a IX-a B